19:30

Unbyns IF

Referat: Notviken 2 - Unbyns IF

Svår bortamatch mot Notas.
Vi startar med Marcus i mål, Backlinje med Erik, Niclas, Aidan och Jarro. Mittfält med Käll, Simon, Kris och Linus. Danne och Martin framåt. Avbytare: Dilman, Jensa, Patrik och Rautio.

VI visste att det skulle bli svårt, och inte blev det lättare när vi fick reda på att matchen skulle spelas på konstgräs (inte till vår fördel direkt). Tyvärr startar matchen nästan direkt med att deras forwad får vända bort vårt försvar och lite för enkelt lägga in 1-0. Dom har mycket boll som vi färväntade oss, och spelar rappt med mycket rörelse. Efter en 15 minuter kan dom göra 2-0, återigen lite tafatt agerat men naturligtvis rättvist utifrån spelet. Sen börjar vi spela upp oss när dom tappar i intensitet. Mitten kvarten är riktigt bra då spelet är rätt jämnt och vi har en del bra chanser, men sen faller vi tillbaka igen. Tyvärr kan dom göra 3-0 innan halvleken är slut på ett långskott.
Vi känner dock att vi kunde lyfta oss och hoppas på en bättre andra halvlek.

Tyvärr händer det motsatta. Vi blir tafatta, och hinner inte med i defensiven alls. Dessutom slår vi bort bollen när vi äger den alldeles för enkelt. I stort en halvlek som vi gör bäst i att glömma. Dom får mål på det mesta, i en del fall mycket bra prestationer som när en av deras spelare skär in och skruvar in den i bortre krysset. I en del andra fall borde vi ha fått bort bollen innan målskottet kommer.

Tyvärr rinner det iväg när vi viker ner oss. Det är inte bra, men händer ibland. Synd att vi inte kan hålla en jämnare nivå.